Add a Facebook-hoz
 • Gratulálunk Oláh Krisztinának aki a 13. helyen végezett a Női Európa Bajnokságon a precíziós lövés sorozatban! »»


 • Magyar CC 2016 »»

  2016. szeptember 17-én Tatabányán kerül megrendezésre a Centrope Cup magyarországi fordulója. További információkat a programról, nevezésről cikkünkben olvashat. 
 • XII. Farsang Kupa »»

  2017. január 21-22.-én pétanque versenyt rendeznek a sitkei Kastélyfogadóban. A szombati napon triplett pétanque verseny, vasárnap duplett pétanque versenyt rendeznek. További információk versennyel és szállással kapcsolatban a cikkben olvashat.
 • Gratulálunk a Senior Válogatottnak a Nemzetek Kupája Bronz érméhez!

  2016. október 18-20. között Monacoban került megrendezésre a 3. Senior(Veterán) Európabajnokság, ahol a Magya válogatott a Nemzetek Kupája Bronzérmét szerezte meg. Gratulálunk nekik!
 • Közgyűlés - 2017. »»

  2017. február 17-én Veszprémben, a Kossuth laktanyában tartotta a Magyar Pétanque Szövetség éves rendes közgyűlését, továbbá a Szövetség vezetőségének ötödik elnökségi tagjának tisztújítását.
 • Megalakult Nemzeti Versenysport Szövetség »»

  2016. december 21-én megalakult a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). Amelyet a MOB Nem olimpiai sportágak tagozatainak sportszövetségei alapítottak meg a sporttörvény 2016-os módosítása miatt az új köztestületet.
 • Új tagegyesület - Balaton SE »»

  A Balaton Sportegyesület Pétanque Szakosztálya csatlakozott szövetségünkhöz!

3. Veterán EB. - Monaco

3. Veterán/Senior Európabajnokság - Monaco

2016. október 18-20. között került megrendezésre a 3. alkalommal a Veteránok (55+) Európa Bajnoksága. 

Magyarország a Nemzetek Kupája bronzérmét hozta haza a rangadóról, gratulálunk a válogatottnak!

Válogatott tagja (balról jobbra): Péli Rezső, Kocsis Tamás, Kemény Gyula, Vámosi Tibor. 

Az európa bajnokságon 28 ország válogatottja képviselte magát. A helyosztó mérközéseket 5 fordulós svájci rendszerrel alakultak ki. A legjobb 16 csapat a főtáblán folytatta az Európa Bajnoki címért a 16 és 28 közötti csapatok a Nemzetek Kupájáért harcolhattak.  Az egyenes kieséses szakasz előtt kvadázsban játszottak mérközéseket a ahol a kvadrázs első kettő helyezettje jutot tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Az európa bajnokságon Németországot kizárták a versenyközben, mivel egyik játékosuk golyója gyártás utáni módosítást végzett el a golyóján amivel csalást követett el, mivel a versenygolyókat nem lehet módosítani vagy manipulálni, ezért a játékos mellett a válogatottat is kizárták a versenyből. Mike Pegg az Európai Pétanque Szövetség(CEP) elnőkének nyilatkozát francia és angol nyelven elolvasható itt.

A Német Pétanque Szövetség elnöke jelezte, hogy fegyelmi eljárást kezdeményezett a játékos ellen, amelyet novemberben fognak lezárni. 

Az Európa Bajnokságot Hollandia válogatottja nyerte meg Luxembourg elött. Oroszország és Svédország lettek a bronzérmesek. A nemzetek kupát Anglia nyerte Szlovákia elött. Magyarország és Svájc lettek a bronzérmesek. 

 

Magyarország meccsei és eredményei a Veterán EB során.

5 fordulós svájci rendszer lebonyolítás helyosztók meccsek.

Dánia - Magyarország 13:11 , Magyarország - Csehország 6:13, Anglia - Magyarország 7:13 , Wales - Magyarország 11:10, Szlovákia - Magyarország 0:13

 

Kvadrázs a B-táblán (Minden kvadrázs csoportból a B ágon hiányzott 1 ország is erőnyerő országok is voltak. A Magyar válogatottnak mindegyik meccset le játszotta a kvadrázsban.)

1. kvadrázs meccsek: Törökország - Magyarország 0:13, Andora - - 13:0, 

2. kvadrázs meccsek: Andora - Magyarország 13:7 Törökország - - 13:0,

Döntő kvadrázs meccs: Törökország - Magyarország : 7:13. A kvadrázsból a 2 - 2 gyözelmes jutott be az egyenes kieséses szakaszba. Magyarok csoport másodikként jutottak tovább.   

Egyenes kieséses szakasz: Lettország - Magyarország 2:13, ezzel a gyözelemmel az elődöntőbe jutottunk. Elődöntőben Angliával játszottunk aminek eredménye :Magyarország - Anglia 4:13 így sajnos a döntőbe nem jutottunk be, viszont 3. helyen zárt a Magyar Veterán Válogatott a Nemzetek Kupáján!

Gratulálunk a Magyar Veterán Válogatottnak!


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Magyar Petanque Szövetség 2014.

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió