Add a Facebook-hoz
 • Új tagegyesület - Balaton SE »»

  A Balaton Sportegyesület Pétanque Szakosztálya csatlakozott szövetségünkhöz!
 • Közgyűlés - 2017. »»

  2017. február 17-én Veszprémben, a Kossuth laktanyában tartotta a Magyar Pétanque Szövetség éves rendes közgyűlését, továbbá a Szövetség vezetőségének ötödik elnökségi tagjának tisztújítását.
 • Megalakult Nemzeti Versenysport Szövetség »»

  2016. december 21-én megalakult a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). Amelyet a MOB Nem olimpiai sportágak tagozatainak sportszövetségei alapítottak meg a sporttörvény 2016-os módosítása miatt az új köztestületet.
 • Gratulálunk Oláh Krisztinának aki a 13. helyen végezett a Női Európa Bajnokságon a precíziós lövés sorozatban! »»


 • Gratulálunk a Senior Válogatottnak a Nemzetek Kupája Bronz érméhez!

  2016. október 18-20. között Monacoban került megrendezésre a 3. Senior(Veterán) Európabajnokság, ahol a Magya válogatott a Nemzetek Kupája Bronzérmét szerezte meg. Gratulálunk nekik!
 • Magyar CC 2016 »»

  2016. szeptember 17-én Tatabányán kerül megrendezésre a Centrope Cup magyarországi fordulója. További információkat a programról, nevezésről cikkünkben olvashat. 
 • XII. Farsang Kupa »»

  2017. január 21-22.-én pétanque versenyt rendeznek a sitkei Kastélyfogadóban. A szombati napon triplett pétanque verseny, vasárnap duplett pétanque versenyt rendeznek. További információk versennyel és szállással kapcsolatban a cikkben olvashat.

Felsőoktatási felvételi többletpont - Diákolimpia

TÁJÉKOZTATATÁS A DIÁKOLIMPIA EREDMÉNYEK FELVÉTELI PONTOKBA TÖRTÉNŐ BESZÁMÍTÁSÁRÓL

A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII.29.) Korm. rendelet alapján „21. § (1) A jelentkező a következő jogcímeken, a 6. § (2) bekezdés e) pontja szerint a felvételi eljárás során

e) a Magyar Diáksport Szövetség igazolása alapján, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágban a Magyar Diáksport Szövetség által, vagy közreműködésével szervezett Diákolimpia országos döntőjében elért legalább 3. helyezésért 10 többletpontra jogosult

(2) Az (1) bekezdés b)-e) pont alapján a többletpontot csak abban az esetben kaphatja meg a jelentkező, ha az arra jogosító eredményt legkésőbb a jelentkezés évét megelőző 8 éven belül szerezte.”

A rendelet kifejezetten a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által elismert sportágakról szól, ami az olimpiai programon szereplő sportágaknál szélesebb kört ölel fel.

Az olimpiai program megközelítőleg 35 sportágat és 53 szakágat tartalmaz. A NOB által elismert sportági szövetségek szervezete (ARISF, arisf.org) további 31 sportág szakszövetségből áll, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja 55 „nem olimpiai sportágat” sorol fel.

A Magyar Diáksport Szövetség EMMI Sportért Felelős Államtitkárságával egyeztetett álláspontja szerint az e sportágak – mint a NOB és a MOB által elismert sportágak – esetében elért dobogós diákolimpiai helyezés esetén a felvételiző jogosult a kormányrendelet 21. § (1) bekezdésének e) pontja szerinti többletpontokra, az MDSZ pedig e feltételek mellett a szükséges igazolás kiadására.

A fentiek alapján az MDSZ által szervezett Diákolimpiák esetében nem állít ki igazolást a többletpontok vonatkozásában:

 • Játékos sportverseny Diákolimpia®
 • dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia®
 • Fitkid Diákolimpia®

A nem MDSZ szervezésű Diákolimpiák esetében a versenykiírásban rögzítettek szerint történik a felvételi többletpontok meghatározása.

AZ IGAZOLÁS IGÉNYLÉSÉNEK MENETE

A következő linkről letölthető: igazolás többletponthoz diákolimpián való részvétel alapján - IGAZOLÁS ADATLAP – c. dokumentum kitöltött formátumát kérjük megküldeni a következő email címre: mdszok@mdsz.hu

Az üzenet Tárgy mezőjében a következőt kell feltüntetni: Igazolás + az igénylő neve.

Kérjük, hogy az igazolás adatlapon a kért adatok beírásán kívül semmilyen változtatást ne végezzenek. Felhívjuk a figyelmet, hogy a felvételi tájékoztató szerint a 2016 februári jelentkezési határidőig a többletpontokat igazoló dokumentumokat abban az esetben szükséges csatolni, amennyiben azok rendelkezésre állnak.

Ez azt jelenti, ha erre az időpontra nem készül el, 2016 júliusig bármikor lehet pótolni a felvi.hu erre kialakított elektronikus felületén.

A szkennelt, vagy postai úton érkezett adatlapokkal az MDSZ Országos Központja nem állít ki igazolást!

A megfelelően beérkezett adatlapok esetén, az MDSZ kiállítja a hivatalos igazolást, melyet postázási, vagy email-címre visszaküld az igénylőnek.

Az elért eredményeket honlapunkon az Eredmények menüpontban a keresett tanévnél tudja megnézni, és az adatlapon pontosan feltüntetni!

Az igazolási kérelem elküldésével a kérelmező hozzájárul ahhoz, hogy a megküldött és az igazolás kiállításához, a jelentkező beazonosításához szükséges személyes adatait a Magyar Diáksport Szövetség kezelje!!

Kérjük az igénylőket, vegyék figyelembe, hogy az igazolások 8 munkanap alatt készülnek el + 3 munkanap a postai út!

 

Forrás: MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Magyar Petanque Szövetség 2014.

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió