Add a Facebook-hoz
 • Magyar CC 2016 »»

  2016. szeptember 17-én Tatabányán kerül megrendezésre a Centrope Cup magyarországi fordulója. További információkat a programról, nevezésről cikkünkben olvashat. 
 • Gratulálunk a Senior Válogatottnak a Nemzetek Kupája Bronz érméhez!

  2016. október 18-20. között Monacoban került megrendezésre a 3. Senior(Veterán) Európabajnokság, ahol a Magya válogatott a Nemzetek Kupája Bronzérmét szerezte meg. Gratulálunk nekik!
 • XII. Farsang Kupa »»

  2017. január 21-22.-én pétanque versenyt rendeznek a sitkei Kastélyfogadóban. A szombati napon triplett pétanque verseny, vasárnap duplett pétanque versenyt rendeznek. További információk versennyel és szállással kapcsolatban a cikkben olvashat.
 • Közgyűlés - 2017. »»

  2017. február 17-én Veszprémben, a Kossuth laktanyában tartotta a Magyar Pétanque Szövetség éves rendes közgyűlését, továbbá a Szövetség vezetőségének ötödik elnökségi tagjának tisztújítását.
 • Új tagegyesület - Balaton SE »»

  A Balaton Sportegyesület Pétanque Szakosztálya csatlakozott szövetségünkhöz!
 • Gratulálunk Oláh Krisztinának aki a 13. helyen végezett a Női Európa Bajnokságon a precíziós lövés sorozatban! »»


 • Megalakult Nemzeti Versenysport Szövetség »»

  2016. december 21-én megalakult a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). Amelyet a MOB Nem olimpiai sportágak tagozatainak sportszövetségei alapítottak meg a sporttörvény 2016-os módosítása miatt az új köztestületet.

Férfi Európa Bajnokság, 2017 - Franciaország

2017. szeptember 21-24 között Franciaországban kerül megrendezésre a Férfi Európa Bajnokság, Saint-Pierre-lés-Elbeuf-ban.

A magyar válogatott tagjai:

 • Tóth Tamás (GPS)
 • Molnár Csaba (VHSE)
 • Kutasi Péter (PVMSK)
 • Tálosi Krisztián (PVMSK)


Interjú az EB előtt a válogatottal: 

 

Miként készültök a Férfi Európa Bajnokságra?

Az Európa-bajnokságra folyamatos edzéssel készülünk. A területi távolságok miatt a csapattagok külön külön egyénileg, ill. saját egyesületével gyakorol. Ezen kívül részt vettünk különböző csapatokban a szlovákiai CC-n és válogatott csapatként az osztrák CC-n.

 

Milyen eredménnyel lennétek elégedettek?

Szeretnénk kivívni a kvalifikációt a 2018. évi világbajnokságra. Ha ez nem sikerül, azt kudarcként értékelnénk. Minden eredmény, ami ennél jobb, az már egyértelmű siker lenne. Ha ezt számszerűsíteni szeretnénk, akkor azt mondanám, hogy egy 9-16. helyezés vagy egy Nemzetek Kupája döntő az, amit az erőviszonyok alapján egy szép eredménynek lehetne nevezni.

 

Milyennek ítélitek meg a csapategységet? Van-e lehetőségetek együtt edzésre?

A csapategység, a csapatszellem az eddigi rövid tapasztalatok alapján rendkívül jó. Sajnos mivel a válogató verseny időben nagyon közel volt az Európa-bajnokság időpontjához, ezért kevés időnk volt együtt készülni, versenyezni. Mivel azonban mindannyian tapasztalt versenyzőnek számítunk és évek óta jól ismerjük egymást, ezt a problémát sikerült áthidalni. Az osztrák CC remek alkalom volt kipróbálni a csapat működését és egyöntetű véleményünk, hogy jól sikerült. A csapategységgel az eb-n vélhetően nem lesz gond. A földrajzi távolságok és az előbb említett kevés idő megakadályozzák, hogy közösen készüljünk (leszámítva az osztrák versenyt). 

 

Sok sikert és jó játékot kívánunk a Magyar Csapatnak! 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Magyar Petanque Szövetség 2014.

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió