Add a Facebook-hoz
 • Gratulálunk a Senior Válogatottnak a Nemzetek Kupája Bronz érméhez!

  2016. október 18-20. között Monacoban került megrendezésre a 3. Senior(Veterán) Európabajnokság, ahol a Magya válogatott a Nemzetek Kupája Bronzérmét szerezte meg. Gratulálunk nekik!
 • Gratulálunk Oláh Krisztinának aki a 13. helyen végezett a Női Európa Bajnokságon a precíziós lövés sorozatban! »»


 • XII. Farsang Kupa »»

  2017. január 21-22.-én pétanque versenyt rendeznek a sitkei Kastélyfogadóban. A szombati napon triplett pétanque verseny, vasárnap duplett pétanque versenyt rendeznek. További információk versennyel és szállással kapcsolatban a cikkben olvashat.
 • Megalakult Nemzeti Versenysport Szövetség »»

  2016. december 21-én megalakult a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). Amelyet a MOB Nem olimpiai sportágak tagozatainak sportszövetségei alapítottak meg a sporttörvény 2016-os módosítása miatt az új köztestületet.
 • Magyar CC 2016 »»

  2016. szeptember 17-én Tatabányán kerül megrendezésre a Centrope Cup magyarországi fordulója. További információkat a programról, nevezésről cikkünkben olvashat. 
 • Közgyűlés - 2017. »»

  2017. február 17-én Veszprémben, a Kossuth laktanyában tartotta a Magyar Pétanque Szövetség éves rendes közgyűlését, továbbá a Szövetség vezetőségének ötödik elnökségi tagjának tisztújítását.
 • Új tagegyesület - Balaton SE »»

  A Balaton Sportegyesület Pétanque Szakosztálya csatlakozott szövetségünkhöz!

Ifjúsági Világbajnokság, Kína - 2017

16. Ifjúsági Világbajnokság - Kína

2017. november 4-8 között kerül megrendezésre 16. alkalommal a triplett pétanque Ifjúsági Világbajnokság, melynek Kaihua (Kína) városa ad otthont.


Interjú a Magyar Pétanque Szövetség Ifjúsági válogatott szövetségi kapitányával, Süle Miklósnéval:

1. Az ifjúsági válogatott tagjainak kiválasztásánál mi volt a legfőbb szempontod? 
- 9-szeres magyar válogatotti mivoltom, 20 éves pétanque múltam, sikeres utánpótlás nevelésem, s nem mellesleg 35 éves pedagógusi tapasztalatom mind-mind hozzásegítettek ahhoz, hogy a lehető legjobb csapatot alakítsam ki. A magyar válogatott tagjai Monteiro Giovana, aki jelenleg vezeti az ifjúsági ranglistát, a Balaton SE Szigliget Pétanque Szakosztályának játékosa, előtte 2016 novemberéig a Sárvári Sakk Club SE Pétanque Szakosztályának versenyzője volt.  Havasi József jr., Lakatos Dániel, Vajda Mátyás pedig a  Sárvári Sakk Club SE Pétanque Szakosztályának kiválóságai. A csapategységre helyeztem a hangsúlyt a kiválasztáskor. Remek csapatszellemben segítik egymást. Valamennyien másik sportágban is helyt állnak. Giovana röplabda akadémista, a fiúk fociznak, Joci a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadámián tanul. A sport, a versenyzés a vérükben van. A csapatkapitány közülük Joci, aki a legnehezebb helyzetekben is fölrázza őket. 

2.  Mikor kezdtétek a közös felkészülést, illetve milyen lehetőség van az együtt edzésekre?
- Júliusban egy hétig, napi 6 órában az egyik legelismertebb francia mesteredző Jean Rozier foglalkozott a fiatalokkal a sárvári edzőtáborban. Augusztus közepéig hétköznap napi 2-3 óra taktikai tréningeket tartottam nekik. A nyári hétvégék a hazai illetve a környező országok kupáin teltek. A tanév kezdetével maradtak a hétvégi versenyek. A VB előtt szintén Sárváron egy 5 napos felkészítő táborban vesz részt a válogatott. Az edzések szituációs gyakorlatokból, dobás technikából és precíziós kilövésből valamint egymás elleni meccsekből állnak. 

3. Mi az elvárásod a válogatottól a világbajnokságon?
- Úgy érzem, minden lehetőséget kihasználtunk. Az elvárásom, hozzák ki magukból a legtöbbet, ne adják föl, ne foglalkozzanak a korlátokkal, a meccsek 13 pontig tartanak, 12:0-ról is lehet nyerni. Mindig az győz, aki mindent belead!

 

Sok sikert kívánunk az ifjúsági válogatottnak a kínai vb-hez! 

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Magyar Petanque Szövetség 2014.

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió