Add a Facebook-hoz
 • Megalakult Nemzeti Versenysport Szövetség »»

  2016. december 21-én megalakult a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). Amelyet a MOB Nem olimpiai sportágak tagozatainak sportszövetségei alapítottak meg a sporttörvény 2016-os módosítása miatt az új köztestületet.
 • XII. Farsang Kupa »»

  2017. január 21-22.-én pétanque versenyt rendeznek a sitkei Kastélyfogadóban. A szombati napon triplett pétanque verseny, vasárnap duplett pétanque versenyt rendeznek. További információk versennyel és szállással kapcsolatban a cikkben olvashat.
 • Közgyűlés - 2017. »»

  2017. február 17-én Veszprémben, a Kossuth laktanyában tartotta a Magyar Pétanque Szövetség éves rendes közgyűlését, továbbá a Szövetség vezetőségének ötödik elnökségi tagjának tisztújítását.
 • Gratulálunk a Senior Válogatottnak a Nemzetek Kupája Bronz érméhez!

  2016. október 18-20. között Monacoban került megrendezésre a 3. Senior(Veterán) Európabajnokság, ahol a Magya válogatott a Nemzetek Kupája Bronzérmét szerezte meg. Gratulálunk nekik!
 • Gratulálunk Oláh Krisztinának aki a 13. helyen végezett a Női Európa Bajnokságon a precíziós lövés sorozatban! »»


 • Új tagegyesület - Balaton SE »»

  A Balaton Sportegyesület Pétanque Szakosztálya csatlakozott szövetségünkhöz!
 • Magyar CC 2016 »»

  2016. szeptember 17-én Tatabányán kerül megrendezésre a Centrope Cup magyarországi fordulója. További információkat a programról, nevezésről cikkünkben olvashat. 

2016. évi MAPESZ Edzőtábor

 2016. évi MAPESZ Edzőtábor

(Veszprém, Várpalota, Balatonkenese, Balatonalmádi)

 

Ismét VHSE Pétanque Szakosztálya rendezte meg a MAPESZ éves edzőtáborát, ami 2016. június 18-21. között zajlott. 

A tábor eseményei röviden:

1. nap (Veszprém):

dr. Kárpáti Zsófia a MÖSE szakosztályvezetője vezette az edzéseket. A résztvevők bemutatkozása után Zsófi a játék alapvető technikai, taktikai és pszichológiai vonatkozásáról beszélt, majd a bemelegítést követően mindezeket gyakoroltatta is velünk. Délután felmértük a résztvevők közelítő képességeit, majd a magyar-izlandi focimeccs miatt kicsit korábban zárult a nap.

2. nap (Várpalota):

A könnyűnek egyáltalán nem mondható várpalotai pályán Jean Rozier oktatási módszere szerint Drienyovszki János tartotta az edzést. Sok mozgás és játék tarkította a délelőttöt. Délután újabb feladatok álltak a résztvevők előtt, újabb felmérés, újabb megpróbáltatás. Este egymás elleni versenyek és egy közös vacsora zárta a napot a VHSE pályáján.

3. nap (Balatonkenese):

Fülöp János kilövés órái vonzották a legtöbb résztvevőt. Bemelegítés, sok jó feladat, gyakorlás, majd az ebéd után a résztvevők egy kilövő versenyen szaporíthatták pontjaikat. A 3 nap összesített pontversenyét Kopasz Zoltán nyerte. Gratulálunk neki!

4. nap (Balatonalmádi:
A tábor végére jó meleg lett az idő, így a táborvezetés rugalmasan a Balaton partra helyezte a táborzáró verseny helyszínét. Kilencen maradtak a 4. napra, így 3 duplett és 1 triplett mérte össze tudását közvetlenül a tó partján. A záró versenyt a Környei Dávid és Hegyi Balázs - páros nyerték. Gratulálunk nekik!

 

Köszönjük a Drienyovszki Jánosnak (VHSE) és mindenkinek aki munkájával segítette a tábort lebonyolítását!

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Magyar Petanque Szövetség 2014.

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió