Add a Facebook-hoz
 • XII. Farsang Kupa »»

  2017. január 21-22.-én pétanque versenyt rendeznek a sitkei Kastélyfogadóban. A szombati napon triplett pétanque verseny, vasárnap duplett pétanque versenyt rendeznek. További információk versennyel és szállással kapcsolatban a cikkben olvashat.
 • Megalakult Nemzeti Versenysport Szövetség »»

  2016. december 21-én megalakult a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). Amelyet a MOB Nem olimpiai sportágak tagozatainak sportszövetségei alapítottak meg a sporttörvény 2016-os módosítása miatt az új köztestületet.
 • Gratulálunk Oláh Krisztinának aki a 13. helyen végezett a Női Európa Bajnokságon a precíziós lövés sorozatban! »»


 • Gratulálunk a Senior Válogatottnak a Nemzetek Kupája Bronz érméhez!

  2016. október 18-20. között Monacoban került megrendezésre a 3. Senior(Veterán) Európabajnokság, ahol a Magya válogatott a Nemzetek Kupája Bronzérmét szerezte meg. Gratulálunk nekik!
 • Új tagegyesület - Balaton SE »»

  A Balaton Sportegyesület Pétanque Szakosztálya csatlakozott szövetségünkhöz!
 • Magyar CC 2016 »»

  2016. szeptember 17-én Tatabányán kerül megrendezésre a Centrope Cup magyarországi fordulója. További információkat a programról, nevezésről cikkünkben olvashat. 
 • Közgyűlés - 2017. »»

  2017. február 17-én Veszprémben, a Kossuth laktanyában tartotta a Magyar Pétanque Szövetség éves rendes közgyűlését, továbbá a Szövetség vezetőségének ötödik elnökségi tagjának tisztújítását.

Interjú a Női válogatottal az Európa Bajnokság elött

Női Európa Bajnokság 2016. - Pozsony, Szlovákia

Szeptember 8-11. között Pozsonyban kerül megrendezésre a Női Európa Bajnokság az idei évben.

 

1.) Miként készültök a Női Európa Bajnokságra?
Elég távol élünk egymástól, így a mindennapokban főleg egyénileg készülünk. Mivel ez az első év, hogy ebben a felállásban versenyzünk együtt, így még ki kell tapasztalnunk, hogy kinek, mi lesz a végső helye. Addig is az univerzális fejlődésre koncentrálunk a gyakorlás során.

2.) Milyen eredménnyel lennétek elégedettek?
Nyilván az álmainkban a dobogó legtetejére vágyunk csapatban és a kilövő versenyben is, de a realitás az alsó középmezőny.
Persze bármi lehetséges, úgyhogy mi ígyekszünk kizárni az eredménykényszer adta stresszt, és jókedvvel, a tudásunk legjavát adva helytállunk majd. Azt látjuk, hogy az utóbbi években a környező országok óriásit fejlődtek, sok az új játékos, egyre komolyabban veszik ezt a sportot. Azt, hogy ezt milyen körülmények között valósítják meg, nem tudjuk, de az EB egy nagyon jó alkalom arra, hogy beszélgessünk, ötleteket, tapasztalatokat, ismeretségeket szerezzünk, amiből akár a magyar pétanque sport egésze is profitálhat.

3.) Milyennek ítélitek meg a csapategységet? Van-e lehetőségetek együtt edzésre?
Különböző felállásban, de már mindannyian képviseltük Magyarországot a korábbi években. Ebben a felállásban most idén játszunk először, de már az első pillanattól kezdve jól éreztük magunkat együtt. Ismerjük és elfogadjuk egymás gyengeségeit és erősségeit. A közös megmérettetések során látható volt, hogy ha egyikünk éppen hullámvölgybe került, a csapat többi tagja remekül tudta ellensúlyozni, nem estünk szét, a bizalom és a jókedv töretlen maradt. A csapatunkhoz tartozik edzőként Fodor Berci is, akit mind szakmailag, mind emeberileg nagyra tartunk.
Egy ideális világban szuper lenne, ha így 5-en legalább hetente 3-4x tudnánk edzeni, de egyelőre ez nem megvalósítható.


4.) Számítotok nagyobb magyar szurkolásra a pozsonyi eb-n?

Mit értünk nagyobb alatt? :)
A helyszín közelsége miatt már többen jelezték, hogy nem csak lelkileg lesznek velünk. Senkitől nem várjuk el, de az biztos, hogy nagyon fogunk örülni mindenkinek, aki nekünk fog szurkolni.
Sőt, ezúton is kérjük és javasoljuk, hogy aki tud, jöjjön el!
Érdemes kihasználni a lehetőséget és megnézni a nagy válogatottak játékát. Ki, milyen taktikával játszik, kinek, mekkora és milyen a technikai tudása... Sokat lehet belőle tanulni. Az biztos, hogy egy ilyen nemzetközi verseny nem csak a kezdő, hanem a haladó pétanque-osoknak is rengeteg muníciót adhat a jövőre nézve.
Ha nem is tudnak mind a 4 napra, de szombaton és/vagy vasárnap érdemes kilátogatni Pozsonyba.

Németh Kitti, Oláh Krisztina, dr. Kárpáti Zsófia, Stier Edit


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Magyar Petanque Szövetség 2014.

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió