vissza | nyomtatás

Férfi Európa Bajnokság, 2017 - Franciaország

2017. szeptember 21-24 között Franciaországban kerül megrendezésre a Férfi Európa Bajnokság, Saint-Pierre-lés-Elbeuf-ban.

A magyar válogatott tagjai:

  • Tóth Tamás (GPS)
  • Molnár Csaba (VHSE)
  • Kutasi Péter (PVMSK)
  • Tálosi Krisztián (PVMSK)


Interjú az EB előtt a válogatottal: 

 

Miként készültök a Férfi Európa Bajnokságra?

Az Európa-bajnokságra folyamatos edzéssel készülünk. A területi távolságok miatt a csapattagok külön külön egyénileg, ill. saját egyesületével gyakorol. Ezen kívül részt vettünk különböző csapatokban a szlovákiai CC-n és válogatott csapatként az osztrák CC-n.

 

Milyen eredménnyel lennétek elégedettek?

Szeretnénk kivívni a kvalifikációt a 2018. évi világbajnokságra. Ha ez nem sikerül, azt kudarcként értékelnénk. Minden eredmény, ami ennél jobb, az már egyértelmű siker lenne. Ha ezt számszerűsíteni szeretnénk, akkor azt mondanám, hogy egy 9-16. helyezés vagy egy Nemzetek Kupája döntő az, amit az erőviszonyok alapján egy szép eredménynek lehetne nevezni.

 

Milyennek ítélitek meg a csapategységet? Van-e lehetőségetek együtt edzésre?

A csapategység, a csapatszellem az eddigi rövid tapasztalatok alapján rendkívül jó. Sajnos mivel a válogató verseny időben nagyon közel volt az Európa-bajnokság időpontjához, ezért kevés időnk volt együtt készülni, versenyezni. Mivel azonban mindannyian tapasztalt versenyzőnek számítunk és évek óta jól ismerjük egymást, ezt a problémát sikerült áthidalni. Az osztrák CC remek alkalom volt kipróbálni a csapat működését és egyöntetű véleményünk, hogy jól sikerült. A csapategységgel az eb-n vélhetően nem lesz gond. A földrajzi távolságok és az előbb említett kevés idő megakadályozzák, hogy közösen készüljünk (leszámítva az osztrák versenyt). 

 

Sok sikert és jó játékot kívánunk a Magyar Csapatnak!