vissza | nyomtatás

Ifjúsági Világbajnokság, Kína - 2017

16. Ifjúsági Világbajnokság - Kína

2017. november 4-8 között kerül megrendezésre 16. alkalommal a triplett pétanque Ifjúsági Világbajnokság, melynek Kaihua (Kína) városa ad otthont.


Interjú a Magyar Pétanque Szövetség Ifjúsági válogatott szövetségi kapitányával, Süle Miklósnéval:

1. Az ifjúsági válogatott tagjainak kiválasztásánál mi volt a legfőbb szempontod? 
- 9-szeres magyar válogatotti mivoltom, 20 éves pétanque múltam, sikeres utánpótlás nevelésem, s nem mellesleg 35 éves pedagógusi tapasztalatom mind-mind hozzásegítettek ahhoz, hogy a lehető legjobb csapatot alakítsam ki. A magyar válogatott tagjai Monteiro Giovana, aki jelenleg vezeti az ifjúsági ranglistát, a Balaton SE Szigliget Pétanque Szakosztályának játékosa, előtte 2016 novemberéig a Sárvári Sakk Club SE Pétanque Szakosztályának versenyzője volt.  Havasi József jr., Lakatos Dániel, Vajda Mátyás pedig a  Sárvári Sakk Club SE Pétanque Szakosztályának kiválóságai. A csapategységre helyeztem a hangsúlyt a kiválasztáskor. Remek csapatszellemben segítik egymást. Valamennyien másik sportágban is helyt állnak. Giovana röplabda akadémista, a fiúk fociznak, Joci a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadámián tanul. A sport, a versenyzés a vérükben van. A csapatkapitány közülük Joci, aki a legnehezebb helyzetekben is fölrázza őket. 

2.  Mikor kezdtétek a közös felkészülést, illetve milyen lehetőség van az együtt edzésekre?
- Júliusban egy hétig, napi 6 órában az egyik legelismertebb francia mesteredző Jean Rozier foglalkozott a fiatalokkal a sárvári edzőtáborban. Augusztus közepéig hétköznap napi 2-3 óra taktikai tréningeket tartottam nekik. A nyári hétvégék a hazai illetve a környező országok kupáin teltek. A tanév kezdetével maradtak a hétvégi versenyek. A VB előtt szintén Sárváron egy 5 napos felkészítő táborban vesz részt a válogatott. Az edzések szituációs gyakorlatokból, dobás technikából és precíziós kilövésből valamint egymás elleni meccsekből állnak. 

3. Mi az elvárásod a válogatottól a világbajnokságon?
- Úgy érzem, minden lehetőséget kihasználtunk. Az elvárásom, hozzák ki magukból a legtöbbet, ne adják föl, ne foglalkozzanak a korlátokkal, a meccsek 13 pontig tartanak, 12:0-ról is lehet nyerni. Mindig az győz, aki mindent belead!

 

Sok sikert kívánunk az ifjúsági válogatottnak a kínai vb-hez!