vissza | nyomtatás

Őszi Nomád Kupa - 2016.

Petanque Barátok!

November 05-n kezdődik a „Nomád szezon”

2016.11.05 –én Velencén a megszokott helyen az északi strand parkolójában /Enyedi u. vége/
9h30 m kezdődően duplett verseny lesz. Az idei tavaszi versenyhez hasonlóan csak félig lesz nomád.
Büfé és WC is lesz csak a pályák nem lesznek kitűzve. Nevezési díj 1.000 Ft/fő. Ezért ebéd gyanánt jár egy pár debreceni, valamint minden részt vevőnek egy kisebb – nagyobb ajándék a helyezésektől függően. / na jó inkább kisebb/

Lebonyolítás a résztvevők számának függvényében kerül meghatározásra.
A tavaszi versenyhez hasonlóan a duplett verseny előtt most is lesz kilövő verseny, de ez más lesz mint a megszokottak.
A müncheni versenyen láttuk ezt a lebonyolítási formát, amin ott ugyancsak VIP játékosok vehettek részt, de a Nomád Kupán mindenki VIP játékos ezért itt mindenki részt vehet. Erre a nevezési díj 200Ft/fő amit a győztes kap majd jutalmul.

A lebonyolítás a következő:
a célgolyók 6,7,8 és 9 m távolságra az öcsi pedig 8 m távolságra van elhelyezve a dobó körtől, egy 50 cm átmérőjű körben. A lövés akkor érvényes ha a dobott golyó a körön belül esik csak le, ill. pont a cél golyóra esik. Ha cél golyó és a lövő golyó is kimegy a körből 6 m távolság esetén 1 pont jár, 7 m-nél 2, 8-m-nél 3, 9 m-nél 4 pont jár. Káró lövés esetén  a pontok duplázódnak / káró ha a lövő golyó a körön belül marad/. Öcsi lövés akkor érvényes ha az öcsi elhagyja a kört /természetesen a lövő golyó itt is csak körön belül érhet talajt/. Az öcsi lövésért 5 pont jár.
Minden résztvevőnek 6 dobási lehetősége van. Ő dönti el, hogy mire / hány pontért/ lő. A selejtezőben legtöbb pontot elért 4 versenyző egyenes kiesési rendszerben dönt az elsőségről. Holtverseny esetén a magasabb értékű dobások száma számít.

Nevezési határidő: 2016.11.03. 24 óra  (fulopjan2@gmail.com)
Helyszíni regisztráció: 2016.11.05. 09 óra

Sport baráti üdvözlettel:

Fülöp János