Add a Facebook-hoz
 • XII. Farsang Kupa »»

  2017. január 21-22.-én pétanque versenyt rendeznek a sitkei Kastélyfogadóban. A szombati napon triplett pétanque verseny, vasárnap duplett pétanque versenyt rendeznek. További információk versennyel és szállással kapcsolatban a cikkben olvashat.
 • Gratulálunk Oláh Krisztinának aki a 13. helyen végezett a Női Európa Bajnokságon a precíziós lövés sorozatban! »»


 • Megalakult Nemzeti Versenysport Szövetség »»

  2016. december 21-én megalakult a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). Amelyet a MOB Nem olimpiai sportágak tagozatainak sportszövetségei alapítottak meg a sporttörvény 2016-os módosítása miatt az új köztestületet.
 • Új tagegyesület - Balaton SE »»

  A Balaton Sportegyesület Pétanque Szakosztálya csatlakozott szövetségünkhöz!
 • Közgyűlés - 2017. »»

  2017. február 17-én Veszprémben, a Kossuth laktanyában tartotta a Magyar Pétanque Szövetség éves rendes közgyűlését, továbbá a Szövetség vezetőségének ötödik elnökségi tagjának tisztújítását.
 • Magyar CC 2016 »»

  2016. szeptember 17-én Tatabányán kerül megrendezésre a Centrope Cup magyarországi fordulója. További információkat a programról, nevezésről cikkünkben olvashat. 
 • Gratulálunk a Senior Válogatottnak a Nemzetek Kupája Bronz érméhez!

  2016. október 18-20. között Monacoban került megrendezésre a 3. Senior(Veterán) Európabajnokság, ahol a Magya válogatott a Nemzetek Kupája Bronzérmét szerezte meg. Gratulálunk nekik!

Őszi Nomád Kupa - 2016.

Petanque Barátok!

November 05-n kezdődik a „Nomád szezon”

2016.11.05 –én Velencén a megszokott helyen az északi strand parkolójában /Enyedi u. vége/
9h30 m kezdődően duplett verseny lesz. Az idei tavaszi versenyhez hasonlóan csak félig lesz nomád.
Büfé és WC is lesz csak a pályák nem lesznek kitűzve. Nevezési díj 1.000 Ft/fő. Ezért ebéd gyanánt jár egy pár debreceni, valamint minden részt vevőnek egy kisebb – nagyobb ajándék a helyezésektől függően. / na jó inkább kisebb/

Lebonyolítás a résztvevők számának függvényében kerül meghatározásra.
A tavaszi versenyhez hasonlóan a duplett verseny előtt most is lesz kilövő verseny, de ez más lesz mint a megszokottak.
A müncheni versenyen láttuk ezt a lebonyolítási formát, amin ott ugyancsak VIP játékosok vehettek részt, de a Nomád Kupán mindenki VIP játékos ezért itt mindenki részt vehet. Erre a nevezési díj 200Ft/fő amit a győztes kap majd jutalmul.

A lebonyolítás a következő:
a célgolyók 6,7,8 és 9 m távolságra az öcsi pedig 8 m távolságra van elhelyezve a dobó körtől, egy 50 cm átmérőjű körben. A lövés akkor érvényes ha a dobott golyó a körön belül esik csak le, ill. pont a cél golyóra esik. Ha cél golyó és a lövő golyó is kimegy a körből 6 m távolság esetén 1 pont jár, 7 m-nél 2, 8-m-nél 3, 9 m-nél 4 pont jár. Káró lövés esetén  a pontok duplázódnak / káró ha a lövő golyó a körön belül marad/. Öcsi lövés akkor érvényes ha az öcsi elhagyja a kört /természetesen a lövő golyó itt is csak körön belül érhet talajt/. Az öcsi lövésért 5 pont jár.
Minden résztvevőnek 6 dobási lehetősége van. Ő dönti el, hogy mire / hány pontért/ lő. A selejtezőben legtöbb pontot elért 4 versenyző egyenes kiesési rendszerben dönt az elsőségről. Holtverseny esetén a magasabb értékű dobások száma számít.

Nevezési határidő: 2016.11.03. 24 óra  (fulopjan2@gmail.com)
Helyszíni regisztráció: 2016.11.05. 09 óra

Sport baráti üdvözlettel:

Fülöp János

Kapcsolódó cikkek:Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Magyar Petanque Szövetség 2014.

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió