Add a Facebook-hoz
 • Új tagegyesület - Balaton SE »»

  A Balaton Sportegyesület Pétanque Szakosztálya csatlakozott szövetségünkhöz!
 • Magyar CC 2016 »»

  2016. szeptember 17-én Tatabányán kerül megrendezésre a Centrope Cup magyarországi fordulója. További információkat a programról, nevezésről cikkünkben olvashat. 
 • Megalakult Nemzeti Versenysport Szövetség »»

  2016. december 21-én megalakult a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). Amelyet a MOB Nem olimpiai sportágak tagozatainak sportszövetségei alapítottak meg a sporttörvény 2016-os módosítása miatt az új köztestületet.
 • XII. Farsang Kupa »»

  2017. január 21-22.-én pétanque versenyt rendeznek a sitkei Kastélyfogadóban. A szombati napon triplett pétanque verseny, vasárnap duplett pétanque versenyt rendeznek. További információk versennyel és szállással kapcsolatban a cikkben olvashat.
 • Gratulálunk Oláh Krisztinának aki a 13. helyen végezett a Női Európa Bajnokságon a precíziós lövés sorozatban! »»


 • Közgyűlés - 2017. »»

  2017. február 17-én Veszprémben, a Kossuth laktanyában tartotta a Magyar Pétanque Szövetség éves rendes közgyűlését, továbbá a Szövetség vezetőségének ötödik elnökségi tagjának tisztújítását.
 • Gratulálunk a Senior Válogatottnak a Nemzetek Kupája Bronz érméhez!

  2016. október 18-20. között Monacoban került megrendezésre a 3. Senior(Veterán) Európabajnokság, ahol a Magya válogatott a Nemzetek Kupája Bronzérmét szerezte meg. Gratulálunk nekik!

3. Senior Európa Bajnokság

3. Senior Európa Bajnokság - Monaco

 

2016. október 18-20 között tartják Monacoban a Senior Európa Bajnokságot amelyet 3. alkalommal rendeznek meg. Az Európa Bajnokságon a hazánkat a senior válogatottja: Kemény Gyula, Kocsis Tamás, Péli Rezső és Vámosi Tibor képviseli. 

 

1.) Miként készültök a Senior Európa Bajnokságra?

Nagy megtiszteltetésnek vettük mind a négyen a MAPESZ elnökség felkérését,hogy  mint magyar válogatott, mi képviselhetjük hazánkat Monacóban a 3. Senior (Veterán) Pétanque Európa Bajnokságon.
Hárman, Péli Rezső, Kemény Gyula és Kocsis Tamás szintén együtt vettünk részt már 2014-ben a 2. Senior EB-n is Svédországban. Ezért úgy gondoljuk, hogy egy összeszokott csapattal vághatunk neki a mostani versenynek is. Az előző EB tapasztalatai alapján gondoltuk úgy, hogy sokkal erősebbek lehetünk, ha négy fős csapattal indulunk, így kerestük meg Vámosi Tibor barátunkat, hogy közösen készüljünk a megmérettetésre. Tibivel erősebbnek is érezzük magunkat. A felkészülésünk egyik módja, hogy szinte minden hazai versenyen elindultunk az edzettség érdekében, ahol tudtunk közösen is indultunk. Gyula és Tibor Budapesten együtt is tudtak gyakorolni. Legutóbb Sormáson az egyesületek bajnokságán hárman – Rezső, Gyuszi és Tamás – gyakoroltunk, kihasználva a verseny nagyobb pihenő részeit.

2.) Milyen eredménnyel lennétek elégedettek?

Svédországban a selejtező kört a 12. helyen zártuk, legyőzve a Németország válogatottját. Az ismert szervezési okok miatt nem tudtunk a legjobb nyolc közé jutásért játszani, ami örök  tanulság maradt számunkra. Ezért is van nagy ambíció bennünk, hogy legalább most korrigálhassuk a korábbi csorbát. Minimális célunk, hogy bekerüljünk a legjobb 16 csapat közé. Utána majd meglátjuk mit hoz nekünk  „pétanque isten”…

3.) Milyennek ítélitek meg a csapategységet? Van-e lehetőségetek együtt edzésre?

A csapat egységet mi jónak ítéljük, mindenben közösen döntöttünk, ami a monacói kiutazást, közös mezeket és ajándék tárgyak vásárlását illeti. Jó hangulatú egyeztetéseket tartottunk és napi kapcsolatban vagyunk már hónapok óta. Úgy érezzük tudunk majd egymásért és a csapatért küzdeni!

 

 

4.) Bármi amit az eseménnyel kapcsolatban fontosnak tartok megemlíteni.

Régi javaslatot fogalmazunk meg, ha ismételten felhozzuk milyen sokat jelentene a csapat számára, ha egy független, pl. egy MAPESZ vezető kísérné a csapatot, aki az operatív szervező részt levenné a csapat válláról és „csak” a versenyzésre kellene koncentrálni! Irigykedve látjuk a világversenyeken, hogy minden európai csapatnál ez így van. A versenyzők csak a játékra koncentrálhatnak. A csapatvezető intéz minden szervezéssel kapcsolatos feladatot.


Üdvözlettel: Senior Válogatott Csapat

 


 

 

A válogatottnak jó utat és sok sikert kívánunk!  

Kapcsolódó cikkek:Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Magyar Petanque Szövetség 2014.

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió