Add a Facebook-hoz
 • Közgyűlés - 2017. »»

  2017. február 17-én Veszprémben, a Kossuth laktanyában tartotta a Magyar Pétanque Szövetség éves rendes közgyűlését, továbbá a Szövetség vezetőségének ötödik elnökségi tagjának tisztújítását.
 • Új tagegyesület - Balaton SE »»

  A Balaton Sportegyesület Pétanque Szakosztálya csatlakozott szövetségünkhöz!
 • Megalakult Nemzeti Versenysport Szövetség »»

  2016. december 21-én megalakult a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). Amelyet a MOB Nem olimpiai sportágak tagozatainak sportszövetségei alapítottak meg a sporttörvény 2016-os módosítása miatt az új köztestületet.
 • XII. Farsang Kupa »»

  2017. január 21-22.-én pétanque versenyt rendeznek a sitkei Kastélyfogadóban. A szombati napon triplett pétanque verseny, vasárnap duplett pétanque versenyt rendeznek. További információk versennyel és szállással kapcsolatban a cikkben olvashat.
 • Magyar CC 2016 »»

  2016. szeptember 17-én Tatabányán kerül megrendezésre a Centrope Cup magyarországi fordulója. További információkat a programról, nevezésről cikkünkben olvashat. 
 • Gratulálunk Oláh Krisztinának aki a 13. helyen végezett a Női Európa Bajnokságon a precíziós lövés sorozatban! »»


 • Gratulálunk a Senior Válogatottnak a Nemzetek Kupája Bronz érméhez!

  2016. október 18-20. között Monacoban került megrendezésre a 3. Senior(Veterán) Európabajnokság, ahol a Magya válogatott a Nemzetek Kupája Bronzérmét szerezte meg. Gratulálunk nekik!

Új tagegyesülettel bővült szövetségünk - Balaton SE

Balaton Sportegyesület Pétanque Szakosztálya, Szigliget


Tavasszal a szigligeti diákok az iskola történetében először, pétanque sportágban is indultak az Iskoák közötti Országos Utánpótlás Bajnokságon, amit megnyertek. Ez adta az indíttatást ahhoz, hogy komolyabban foglalkozzanak a náluk a még sokak által ismeretlen sporttal. A gyermekek aztán több kupán is elindultak a nyár folyamán ami már a szülők kíváncsiságát is felkeltette. Elkezdődtek a beszélgetések, ötletelések, tervezgetések. Majd a végeredmény az lett, hogy október 5-én 15 fővel megalakult a Balaton Sportegyesület Szigliget Pétanque Szakosztálya. A település polgármesterének, Balassa Balázsnak támogatásával, egy héten belül mindenki készletet kapott és indulhatott a pétanque-val való ismerkedés. Helyszíne az iskola mögött és foci pálya mellett lévő eddig parkolásra és rendezvények lebonyolítására használt terület lett. Október közepén már egy újra kavicsozott és világítással ellátott rész is rendelkezésükre állt. Az edzések gyermekeknek keddenként 14.45-től, a felnőtteknek csütörtökönként 17 órától kezdődnek, de bárki bármikor használhatja a területet a játékra. A szakosztály megalakulása óta a településen egyre többen próbálták ki a „golyók dobálását” és csatlakoztak a lelkes közösséghez. Polgármesterük pedig felajánlott számukra egy zárt épületet, ahol a télen sem kell nélkülözniük legújabb kedvtelésüket. Hagyományteremtő szándékkal pedig jövő július első felében megrendezik a Szigliget Kupát, ahol a sportág kedvelői a versenyzésen kívül megismerkedhetnek az egyik legszebb balatoni településsel.

 

Szakosztályvezető: Havasi Rita

Elérhetőség:havasirita8@gmail.com

 

A Magyar Pétanque Szövetség elnöksége a csatlakozáshoz gratulál, versenyzőikhez kiemelkedő sportsikert kíván!

Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Magyar Petanque Szövetség 2014.

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió