Add a Facebook-hoz
 • Gratulálunk Oláh Krisztinának aki a 13. helyen végezett a Női Európa Bajnokságon a precíziós lövés sorozatban! »»


 • Új tagegyesület - Balaton SE »»

  A Balaton Sportegyesület Pétanque Szakosztálya csatlakozott szövetségünkhöz!
 • Közgyűlés - 2017. »»

  2017. február 17-én Veszprémben, a Kossuth laktanyában tartotta a Magyar Pétanque Szövetség éves rendes közgyűlését, továbbá a Szövetség vezetőségének ötödik elnökségi tagjának tisztújítását.
 • Magyar CC 2016 »»

  2016. szeptember 17-én Tatabányán kerül megrendezésre a Centrope Cup magyarországi fordulója. További információkat a programról, nevezésről cikkünkben olvashat. 
 • Gratulálunk a Senior Válogatottnak a Nemzetek Kupája Bronz érméhez!

  2016. október 18-20. között Monacoban került megrendezésre a 3. Senior(Veterán) Európabajnokság, ahol a Magya válogatott a Nemzetek Kupája Bronzérmét szerezte meg. Gratulálunk nekik!
 • XII. Farsang Kupa »»

  2017. január 21-22.-én pétanque versenyt rendeznek a sitkei Kastélyfogadóban. A szombati napon triplett pétanque verseny, vasárnap duplett pétanque versenyt rendeznek. További információk versennyel és szállással kapcsolatban a cikkben olvashat.
 • Megalakult Nemzeti Versenysport Szövetség »»

  2016. december 21-én megalakult a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). Amelyet a MOB Nem olimpiai sportágak tagozatainak sportszövetségei alapítottak meg a sporttörvény 2016-os módosítása miatt az új köztestületet.

Veterán Európa Bajnokság 2017. - Dánia

 

2017. október6-8 között Dániában kerül megrendezésre a Veterán (55+) Európa Bajnokság, ahol hazánkat Kocsis Tamás, Kemény Gyula, Péli Rezső és Vámosi Tibor képviseli. 

Interjú az EB előtt a válogatottal: 

1.)Tavaly ugyan ebben a felállásban képviseltétek Magyarországot a Monaco-i Veterán Európa Bajnokságon, ahol a Nemzetek Kupája 3. helyezést értétek el. Gratulálunk az eredményhez!
A korábbi eredmény, összeszokottság elősegítette-e számotokra a 2017. évi Veterán Országos Bajnokság és Válogató verseny megnyerését, ezzel idén újra Ti képviselitek Magyarországot a 2017-ben dániai Veterán Európa Bajnokságon?

Minden bizonnyal ez is segített, hiszen már volt összeszokottság közöttünk. Másik befolyásoló tényezőnek tekintjük, hogy igaz értelemben „veterán” csapatunk van, akik komoly versenyrutinnal rendelkeznek. Van már mögöttünk több nemzetközi verseny tapasztalat, akár a világ versenyeken történt idei, vagy előző évi VB, EB-k indulásait vagy más nemzetközi versenyeken való részvételeket tekintjük.

2.) Miként készültök az idei Veterán Európa Bajnokságra? Van-e lehetőségetek együtt edzésre?

Lakóhelyeink földrajzi szétszórtsága miatt nehezen lehet mind a négyünknek egy helyen készülni, de párokban (duplettben) mindent elkövettünk, hogy legyen közös lehetőségünk versenyeken indulni. Így Belgiumban Gyuszi és Rezső indult el nemzetközi kupán, a hazai, a szlovák és az osztrák CC-ken mind a négyen résztvevők voltunk különböző formációk tagjaiként, de együtt is. Vámosi Tibor és Kemény Gyula Budapesten tudott közös edzéseket tartani, Péli Rezső és Kocsis Tamás közösen indult a Szlovák CC-n és az Osztrák CC-n. . Egyszóval elindultunk minden versenyen, ahol a felkészülést lehetett segíteni.
 

 

 

 

3.) Milyen eredménnyel lennétek elégedettek?
Szeretnénk előbbre lépni az előző évi eredményen, célunk a legjobb 16 közé kerülni, de a Nemzetek Kupája  négyes döntőjét sem tartanánk kudarcnak. Tudjuk, hogy nagyon erős a mezőny és a realitás nem ezt igazolja, lásd a felnőtt Franciországi EB magyar eredményét.
 

4.) Milyennek ítélitek meg most a csapategységet?
A csapategység mindig a verseny szituációban mutatkozik meg igazán. Nem egyforma pszichés felkészültségű  versenyzők alkotnak egy csapatot. Van,aki agyon izgulja a versenyt és ez negatívan hat a társakra  és van aki nyugtató, igazi húzó ember tud lenni. A mi csapatunkban sincs ez másként.

 

Sok sikert kívánunk a Magyar csapatnak! 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Magyar Petanque Szövetség 2014.

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió